Teknamotor na FacebookTeknamotor na Youtube
Skorpion Teknamotor

X

NÉZZE MEG A BERENDEZÉSEKET

Ajánlatok: TRAKTOR MŰKÖDTETÉSŰ-DOBOS APRÍTÓGÉP

A berendezés leírása

SKORPION 350 RB dobos aprítógép mezőgazdasági vontatóval együttműködő, amely min. 100 LE (540 ford/perc) teljesítményű. Figyelemmel az aprítandó anyag 25 cm-ig terjedő nagy méreteire, az aprítógépet javasolt mechanikus fahulladék adagolóval alkalmazni hidraulikus daru (emelő) segítségével, az alapfelszereltségben megtalálható a rögzítéshez használható alaplap. A nagy terjedelemű fa adagolás, a garat mérete 375 x 340 mm lehetővé teszi az elágazó galyak és egyéb nagy térfogatú fahulladék aprítását.

Alapfelszereltségként az aprítógépben alkalmazásra került fabehúzó rendszer, ami a lengőkarba beépített 380 mm átmérőjű fogazott fabehúzó és lenyomó görgőből, valamint 960 mm hosszúságú fogazott lánctalpú adagoló asztalból áll, amely előtt hidraulikusan zárható 830 mm hosszúságú kiegészítő lánctalppal ellátott adagoló asztal található. Az aprítógéppel való munkavégzés a lánctalprendszer segítségével biztosítja a magas hatékonyságot.

A fabehúzó rendszert hidraulikus szivattyú táplálja, ami az aprítógép alapfelszereltségét képezi, a görgő és a lánctalp vezérlése erről a szivattyútól történik hidraulikus motorokkal a reduktorokkal együtt.

A 2 vágókéses rendszer alkalmazása a dobon szektor rendszerben elhelyezve (a dob egy fordulata egy teljes vágásra) biztosítja az aprítógép széleskörű lehetőségeinek elérését a vontató teljesítményének viszonylagosan alacsony értéke mellett.

Az egységes méretű apríték biztosítása a vágódob alatt elhelyezett rostának köszönhető. A rosta alól az apríték eltávolítását két csigaszállító végzi a kidobó ventilátorhoz, amelynek segítségével az kidobásra kerül a kidobó csövön keresztül. Az egységes méretű apríték biztosítása a vágódob alatt elhelyezett rostának köszönhető. A rosta alól az apríték eltávolítását két csigaszállító végzi a kidobó ventilátorhoz, amelynek segítségével az kidobásra kerül a kidobó csövön keresztül. Az aprítógép rendelkezik hidraulikusan összecsukható kidobócsővel Joystick segítségével kivitelezett automatikus elfordítás vezérlővel 240°-ban.

Az aprítógép szerkezete egytengelyű alvázra épült, ami lehetővé teszi a gép vontatását mindefajta úttípuson. A tipikus egytengelyű fék nélküli vontatás alkalmazása lehetővé teszi a Skorpion 350 RB számára a közlekedést 25 km/h-ig. Felszerelhető még ezen kívül rugózott felfüggesztésű tengellyel vagy pneumatikus felfüggesztéssel – mindkét tengely pneumatikus fékkel rendelkezik.

Az adagoló asztal elhelyezése 90°-ban a közlekedés irányára lehetővé teszi az aprítógép és utánfutó egyidejű vontatását egy vontató segítségével (az aprítógép rendelkezik automatikus vontató kapcsolóval).

Az aprítógép alapfelszereltségéhez tartozik az európai piacon elérhető egyik legmodernebb elektronikai rendszer No-stress, ami megelőzi a meghajtórendszer túlterhelését, az adagolórendszer automatikus pillanatnyi megállításával. Alapfunkciója a szünet - megállításon kívül a hátramenet -a fa átmeneti visszahúzása a vágórendszer átmeneti terhelés csákkentéséhez a túlterhelés időpontjában. A No-stress túlterhelés megelőző rendszer szerkeszthető programja lehetővé teszi egyszerű módszerrel a gép műkádési beállításainak megváltoztatását és annak hozzáigazítását az egyedi igényekhez. A "vastag fa", "vékony fa" program lehetővé teszi az aprítógép munkamódjai kázátti gyors váltást az aktuálisan aprítandó anyaghoz és ezáltal az aprítógép hatékonyságának návelését. Ez a rendszer rendelkezik beépített munkaóra számlálóval.

A fahulladékból származó apríték felhasználható tüzelőanyagként, bútorlap gyártás alapanyagaként, vagy továbbfelszanálásra kalapácsos malmokban.

A Skorpion 350 RB aprítógép megvásárlása optimális megoldás cégek és vállalatok számára, akik tevékenységüket modern és ökológiai irányba fejlesztik.

 

A műszaki adatai

A BERENDEZÉS TIPUSA

SKORPION 350 RB

Méretek (hossz x szélesség x magasság) [mm] 4160 x 2350 (3010)* x 2960 (3970)*
Tömeg [kg] 3400 hidraulikus daru nélkül**
Anyag átmérõ [mm] törzs 250-ig
Kések száma [db] 2 vágó + 1 álló
Adagolási sebesség [fm/perc] 21-ig
Apritás teljesitménye [m3/ó] 16-ig
Apríték szélessége [mm] 28 mm-ig anyag függvényében
Adagolás fajtája görgõ és lánctalpas adagoló hidraulikus meghajtással
Vágódob átmérõje [mm] 520
Adagolótorok mérete(szélesség x magasság) [mm] 375 x 340
Lánctalp hossza [mm] asztal 960, ajtó 830
Rosta (szem) 30x30 vagy 50x50
Vontató minimális teljesítménye [LE] 100

()* – méret kinyitás után.
()** – a tömeg függ az aprítógép felszereltségétõl.

 

Alap felszereltség:

 • Laprugós felfüggeszetésű tengely 25 km/h sebességig, légfékkel.
 • Hidraulikusan összecsukható adagoló asztal (ajtó) adagoló lánctalppal.
 • Hidraulikusan összecsukható kidobó kémény automatikus elfordítás vezérléssel 240° és terelõ lappal.
 • Automata vonófej a pótkocsihoz.
 • Hidraulikusan szabályozható támasztó láb.
 • Saját hidraulika rendszer.
 • TLT.
 • A vezérlés hidraulikus elosztó vagy Joystick segítségével.
 • Túlterhelés elleni No–stress rendszer üzemóra számlálóval.

Opcionális felszereltség:

 • Pneumatikus felfüggesztésű vezérelt tengely.
 • Hidraulikus daru (gém).

Kérdezzen

TEKNAMOTOR 2015
realizacja:dwarazy.com
oldal tetejére