Teknamotor na FacebookTeknamotor na Youtube
Skorpion Teknamotor

X

NÉZZE MEG A BERENDEZÉSEKET

Ajánlatok: TRAKTOR MŰKÖDTETÉSŰ-DOBOS APRÍTÓGÉP

A berendezés leírása

A Skorpion 350 RB dobos aprítógép mezőgazdasági vontatóval együttműködő, amely min. 100 LE (540 ford/perc) teljesítményű. Figyelemmel az aprítandó anyag 25 cm-ig terjedő nagy méreteire, az aprítógépet javasolt mechanikus fahulladék adagolóval alkalmazni hidraulikus daru (emelő) segítségével, az alapfelszereltségben megtalálható a rögzítéshez használható alaplap. A nagy terjedelemű fa adagolás, a garat mérete 375 x 340 mm lehetővé teszi az elágazó galyak és egyéb nagy térfogatú fahulladék aprítását.

Az aprítógépben alkalmazásra került fabehúzó rendszer, amely a lengőkarra épített fabehúzó és leszorító fogasgörgőből áll 380 mm átmérőben, valamint adagoló asztalból fogas lánctalpas adagolóval 680 mm hosszúságban, amely előtt kézzel zárható adagoló ajtó található. A mechanikai adagoláshoz az aprítógép felszerelhető hidraulikusan záródó adagoló ajtóval felszerelve 600 mm hosszú kiegészító lánctalpas adagolóval.

A fabehúzó rendszert hidraulikus szivattyú táplálja, ami az aprítógép alapfelszereltségét képezi, a görgő és a lánctalp vezérlése erről a szivattyútól történik hidraulikus motorokkal a reduktorokkal együtt.

A 4 vágókéses rendszer alkalmazása a dobon szektor rendszerben elhelyezve (a dob egy fordulata egy teljes vágásra) biztosítja az aprítógép széleskörű lehetőségeinek elérését a vontató teljesítményének viszonylagosan alacsony értéke mellett. A kések felépítése lehetővé teszi azok élezését a használatuk során a névleges hosszúságtól 55 mm-rel is, és ezzel egyidőben megnövekszik azok élettartama.

Az egységes méretű apríték biztosítása a vágódob alatt elhelyezett rostának köszönhető. A rosta alól az apríték eltávolítását két csigaszállító végzi a kidobó ventilátorhoz, amelynek segítségével az kidobásra kerül a kidobó csövön keresztül. Az aprítógépben alkalmazott kidobócső kézzel fordítható el  360°-ban csigafordító segítségével (az aprítógép felszerelhető hidraulikusan összecsukható kidobó csővel automatikus elfordítás vezérléssel 240°-ban, Joystick segítségével kivitelezve).

Az aprítógép szerkezete egytengelyű alvázra épült, ami lehetővé teszi a gép vontatását mindefajta úttípuson.  A tipikus egytengelyű fék nélküli vontatás alkalmazása lehetővé teszi a Skorpion 350 RB számára a közlekedést 25 km/h-ig. Felszerelhető még ezen kívül rugózott felfüggesztésű tengellyel (40 km/h-ig) vagy pneumatikus felfüggesztéssel (80 km/h-ig) – mindkét tengely pneumatikus fékkel rendelkezik.

Az adagoló asztal elhelyezése 90°-ban a közlekedés irányára lehetővé teszi az aprítógép és utánfutó egyidejű vontatását egy vontató segítségével (az aprítógép rendelkezik automatikus vontató kapcsolóval).
A Skorpion 350 RB alapfelszereltségét képezi az Európában a legmodernebbnek számító No-stress rendszerek egyike. Automatikusan megelőzi a meghajtó rendszer túlterhelését az adagoló rendszer pillanatnyi megállításával.

A fahulladékból származó apríték felhasználható tüzelőanyagként, bútorlap gyártás alapanyagaként, vagy továbbfelszanálásra kalapácsos malmokban.

A Skorpion 350 RB aprítógép megvásárlása optimális megoldás cégek és vállalatok számára, akik tevékenységüket modern és ökológiai irányba fejlesztik.

A műszaki adatai

MODEL ZAØÍZENÍ

SKORPION 350 RB

Méretek (hossz x szélesség x magasság) [mm] ≈4000 x 2260 (2760)* [2650 alap kidobó csõ] [2670 (4000)* összecsukott kidobó csõ]
Tömeg [kg] 2450 hidraulikus daru nélkül**
Anyag átmérõ [mm] törzs 250-ig
Kések száma [db] 4 vágó + 1 álló
Adagolási sebesség [fm/perc] 21 -ig
Apritás teljesitménye [m3/ó] 16 -ig
Apríték szélessége [mm] 28 mm-ig anyag függvényében
Adagolás fajtája görgõ és lánctalpas adagoló hidraulikus meghajtással
Vágódob átmérõje [mm] 520
Adagolótorok mérete(szélesség x magasság) [mm] 375 x 340
Lánctalp hossza [mm] asztal 680, (ajtó 600)***
Rosta (szem) 30x30 lub 50x50
Vontató minimális teljesítménye [LE] 100
()* – méret kinyitás után.
()** – a tömeg függ az aprítógép felszereltségétõl.
()*** – opcionális lehetõség.

Alap felszereltség:

 • Tengely 25 km/h-ig.
 • Kézzel összecsukható adagoló ajtó lánctalp nélkül.
 • Kidobócsõ csiga forgatással 360°, terelõlap.
 • Modern LED közúti világítás.
 • TLT.
 • Saját hidraulika rendszer.
 • Túlterhelés elleni No–stress rendszer üzemóra számlálóval.

Opcionális felszereltség:

 • Rugózott (40 km/h-ig) vagy pneumatikus felfüggesztésû tengely (80 km/h-ig), a tengelyek felszerelve pneumatikus fékkel.
 • Hidraulikusan összecsukható adagoló asztal (ajtó) adagoló lánctalppal.
 • Hidraulikusan összecsukható kidobó kémény automatikus elfordítás vezérléssel 240° és terelõ lappal.
 • Kidobó kémény magasító.
 • Hidraulikus daru (gém).
 • Vezérlés Joystick segítségével.

Kérdezzen

TEKNAMOTOR 2015
realizacja:dwarazy.com
oldal tetejére