Teknamotor na FacebookTeknamotor na Youtube
Skorpion Teknamotor

X

NÉZZE MEG A BERENDEZÉSEKET

Ajánlatok: TRAKTOR MŰKÖDTETÉSŰ-DOBOS APRÍTÓGÉP

A berendezés leírása

SKORPION 280 RBG a legkisebb méretű dobos aprítógép lánctalpas rendszerrel, amely azon cégeknek, személyeknek ajánlott, akik azonos méretű aprítékot akarnak kapni. Ez a gép azon aprítógépek közé tartozik, amelyeket a traktor TLT-je hajtja, és az aprítógép működtetéshez szükséges teljesítmény minimum 60 LE (540 ford./min).

A fa adagolás tere, a garat, melynek mérete 265 mm szélesség és 190 mm magasság, lehetővé teszi az ágak és galyak (levelekkel és tűlevelekkel), valamint kör keresztmetszetű fák  aprítását 18 cm átmérőig.

Vágórendszerként az aprítógépben alkalmazásra került szektorosan elrendezett 3 vágókés a dob kerületén, valamint egy állókés, az ilyen elrendezés biztosítja az aprítógép viszonylagosan nagy lehetőségeit a traktor aránylag kis teljesítménye mellett. A speciális vágókések alkalmazása lehetővé teszi azok használatát a névleges méretről teljes 20 mm-rel rövidebbre, ezzel is megnövelve azok élettartamát. Minden kés megfelően megválasztott szerszámacélból készül, és ezek professzionális hőkezelésen mennek keresztül.
A szabályos méretű apríték biztosítása (aprítatlan és szilánkos méret kiküszöbölése) a vágódob alatt elhelyezésre kerülő rosta segítségével érhető el. Az aprítékot a rosta alól csigaszállító továbbítja a kidobó ventilátorhoz, amely segítségével kidobásra kerül a kidobócsövön keresztül. Az aprítógépben alkalmazott kidobócsövet kézzel lehet elfordítani csiga fordítóval 360° szögben az aprítógép tengelye körül. 

Az aprítógépben alkalmazásra került behúzó rendszer, ami a lengőkarba épített fogazott behúzó és fa lenyomó 280 mm átmérőjű görgőből, valamint 680 mm hosszúságú fogazott lánctalpas adagoló asztalból áll, amely előtt kézzel lehajtott adagoló asztal található. Ez a megoldás lehetővé teszi a fa könnyebb adagolását, ami könnyíti a kezelők munkáját és növeli a hatékonyságot. A görgőt és a lánctalpat hidraulikus motorok rendszere hajtja a reduktorokkal együtt az aprítógépen elhelyezett hidraulikus szivattyúról. A traktor egyedüli szerepe az aprítógép meghajtása TLT-n keresztül.

Az aprítógép alapfelszereltségéhez tartozik az európai piacon elérhető egyik legmodernebb elekltronikai rendszer No-stress, ami megelőzi a meghajtórendszer túlterhelését, az adagolórendszer automatikus pillanatnyi megállításával. A szerkeszthető túlterhelés elleni No-stress rendszer program lehetővé teszi egyszerű módszerrel a gép működési beállításainak megváltoztatását és annak hozzáigazítását az egyedi igényekhez. A „vastag fa”, „vékony fa” program lehetővé teszi az aprítógép munkamódjai közötti gyors váltást az aktuálisan aprítandó anyaghoz és ezáltal az aprítógép hatékonyságának növelését. Ez a rendszer rendelkezik beépített munkaóra számlálóval.

Az aprítással kapott apríték használható közvetlen égetésre csigaadagolóval rendelkező kazánokban, komposztálásra, dekorációs célokra, valamint a kalapácsos malmokban való továbbaprítás után brikett és pellet gyártásához.

 

A műszaki adatai

A BERENDEZÉS TIPUSA

SKORPION 280 RBG

Méretek (hossz. x szél. x mag.) [mm] 1775 x 1980 (2700)* x 2250 (3050)*
Súly [kg] 1200
Anygátmérõ [mm] törzs 180-ig
Kések száma [db] 3 vágó + 1 álló
Adagolás sebessége [fm/min] 22-ig
Aprítás kapacitása [m3/h] 10-ig
Apríték szélessége [mm] 25 mm-ig anyag függvényében
Adagolás módja hidraulikus meghajtású görgõ és lánctalp adagoló
Dobátmérõ [mm] 420
Garat méretek (szél. x mag.) [mm] 265 x 190
Lánctalp hossza [mm] 680
Rosta (szem) 30x30 vagy 50x50
Traktor TLT min. teljesítmény [LE] 60

Alapfelszereltség:

  • Kidobócsõ csiga elfordítóval 360°, terelõlap.
  • Teljesítmény átvevõ tengely.
  • Saját hidraulikus rendszer.
  • Túlterhelés elleni No-stress rendszer üzemóra számlálóval.
  • Adagoló asztal lánctalpas adagolóval.

Kérdezzen

TEKNAMOTOR 2015
realizacja:dwarazy.com
oldal tetejére