dobos rendszerű faaprító gép Skorpion 350 EBG
Teknamotor na FacebookTeknamotor na Youtube
Skorpion Teknamotor

X

NÉZZE MEG A BERENDEZÉSEKET

Ajánlatok: TELEPÍTETT APRÍTÓGÉP

A berendezés leírása

A Skorpion 350 EBG dobos rendszerű faaprító gép, mely az ellenőrzött konstrukciójú Skorpion 350 szériájú faaprítók bázisán kerültek gyártásra. Tekintettel a magas feldolgozási kapacitására kitűnően helyt áll olyan rövid méretű hulladékok feldolgozásánál, mint például a kandalló tűzifa előállítása során. A faaprító gép torkának méretei: 375 mm széles és 340 mm magas. A rakodóasztalra szerelt 1 m³ űrtartalmú szóró kosár rendeltetése a hulladék mechanikai rakodására szolgál.

A faaprító gép fel van szerelve olyan fa behúzási rendszerrel, amely a lengőkarra szerelt, fát nyomó és behúzó 380 mm átmérőjű fogas hengerből, valamint a 960 mm-es és 830 mm-es két fogazott szállítószalaggal ellátott rakodóasztalból áll. A fogazott rendszerű rakodóasztal hosszú és széles felülete könnyen, eredményesen és hatékonyan szállítja a fát. A fogazott szállítószalagok közötti szabad tér a szennyeződések, mint például apróbb kövek, föld, homok stb. elkülönítésére szolgál, ami meghosszabbítja a kések élettartamát. A hengert és a szállítószalagokat a faaprító gépre szerelt hidraulikus szivattyúról működtetett hidraulikus motorrendszer hajtja.

A faaprító gép az aprítandó fát biztosító folyamatosan vezérelhető sebességű faadagoló rendszerrel van felszerelve, mely 5 és 28 mm közötti vágási tartományban állítható. Ennek a megoldásnak köszönhetően finom faforgácsot állíthatunk elő, amelyeket további, kalapácsos malmokban történő aprítás után brikettek vagy pelletek előállítására lehet használni, viszont a nagyobb, vastagabb faforgács darabok ideálisak fűtőanyagként, vagy ipari célú felhasználásokra.

A dobon lévő 2 vágókés ágazati elrendezése (egy vágás teljes fordulatonként) garantálja a faaprító gép nagy teljesítményét a meghajtási rendszer terhelésének viszonylatában. A használt kések rozsdamentes acélból vannak, amelyek ellenállnak a kicsorbulásnak, ezért hosszú élettartammal rendelkeznek.

A faaprító gépben 50x50 mm lyukú szita van használva, ami biztosítja a hasonló nagyságú forgácsdarabok elérését. A forgácsdarabok a szita alól két csigacsavar segítségével kerülnek a kidobó ventillátorhoz, és annak segítségével kidobásra kerülnek a kiürítő csövön keresztül. Az alkalmazott kiürítő cső egy csigacsavaros forgólapra van szerelve, melynek segítségével könnyen irányítható a kidobás iránya 360° -ban.

A faaprító gép operátorának biztonságát egy zsinóros biztonsági kapcsoló védi, amely a zsinór bármely irányban történő meghúzásával leállítja a hidraulikus adagoló rendszert. A rendszer feloldása a "Reset" gomb megnyomásával történik, majd ezt követően azért, hogy a faaprító gép visszatérjen ciklusába, (anyag behúzása) meg kell nyomni az "Előre" nyomógombot. Az adagolórendszer leállítása céljából szintén az "EMERGENCY STOP" nyomógombot kell megnyomni.

A fahulladékból származó apríték felhasználható tüzelőanyagként, bútorlap gyártás alapanyagaként, vagy továbbfelszanálásra kalapácsos malmokban.

A berendezés szabványos felszerelése az elektronikus munkaellenőrző rendszerek, amelyek automatikusan megakadályozzák a meghajtó rendszer túlterhelését az adagolórendszer ideiglenes megállítása révén.

 

 

A műszaki adatai

MODEL ZAØÍZENÍ

SKORPION 350 EBG

Méretek (hossz x szélesség x magasság) [mm] 4340 x 1820 x 3265
Tömeg [kg] 3200
Anyag átmérõ [mm] törzs 250-ig
Kések száma [db] 2 vágó + 1 álló
Adagolási sebesség [fm/perc] 21 -ig
Apritás teljesitménye [m3/ó] 16 -ig
Apríték szélessége [mm] 28 mm-ig anyag függvényében
Adagolás fajtája görgõ és lánctalpas adagoló hidraulikus meghajtással
Vágódob átmérõje [mm] 520
Adagolótorok mérete(szélesség x magasság) [mm] 375 x 340
Lánctalp hossza [mm] 960 + 830
Rosta (szem) 50 x 50
Fõmotor teljesítménye [kW] 55

 

Alap felszereltség:

  • Vezérlõ szekrény.
  • Kidobócsõ csiga forgatással 360°, terelõlap.
  • Saját hidraulika rendszer.
  • Túlterhelés elleni No–stress rendszer üzemóra számlálóval.

Kérdezzen

TEKNAMOTOR 2015
realizacja:dwarazy.com
oldal tetejére